Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επέκρινε έντονα σήμερα το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση της χώρας του πριν να προβεί στην αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, στην διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν ένας Ιταλός κι ένας Βρετανός όμηρος στη Νιγηρία, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό «ανεξήγητο» και απαιτώντας από το Λονδίνο να δώσει διευκρινίσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι οι δύο όμηροι σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές οι οποίοι τους κρατούσαν στην διάρκεια της κοινής επιχείρησης βρετανικών και νιγηριανών δυνάμεων στο βορειοδυτικό τμήμα της αφρικανικής χώρας την Πέμπτη.

«Η συμπεριφορά της Βρετανικής κυβέρνησης, η οποία δεν ενημέρωσε την Ιταλία και δεν διαβουλεύθηκε με αυτήν, είναι ανεξήγητη», είπε ο Ναπολιτάνο στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνόδου. «Είναι απαραίτητο να δοθεί μια πολιτική και διπλωματική διευκρίνιση», πρόσθεσε ο Ιταλός Πρόεδρος.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αντέδρασε επίσης έντονα στην διεξαγωγή της επιχείρησης, συγκαλώντας σήμερα μια επιτροπή ασφαλείας εν μέσω ενός κλίματος αγανάκτησης στη Ρώμη. Ο Μόντι απαίτησε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν «το ταχύτερο μια λεπτομερειακή αναπαράσταση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο των δύο ομήρων».

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook