Για άλλη μια χρονιά, άγνωστο είναι το πως και πότε θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας του φαραγγιού της Σαμαριάς προκειμένου να μπορεί να ανοίξει για τους επισκέπτες εντός του Απριλίου ή το αργότερο αρχές Μαίου.

Το θέμα – προς το παρον – λόγω και της χιονόπτωσης έχει \”παγώσει\”, αλλά σύντομα θα έρθει η ώρα που θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr απο την Διεύθυνση Δασών Χανίων δεν υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων και εαν δεν γίνουν έγκαιρα οι εργασίες αποκατάστασης του μονοπατιού, τότε το άνοιγμά του παραμένει στον \”αέρα\”.

Και αυτό είναι το ένα θέμα, καθώς ακολουθεί και το ζήτημα της πρόσληψης και του αναγκαίου εποχικού προσωπικού για την φύλαξη του εθνικού δρυμού της Σαμαριάς, αλλά και την ιατρική κάλυψη των χιλιάδων επισκεπτών του.

Στο μεταξύ σε απάντησή του σε αναφορά της Βουλευτού Χανίων Ευαγγελίας Κουρουπάκη για το θέμα της έγκαιρης πρόσληψης προσωπικού για τις εργασίες προετοιμασίας και τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το 2012, ο Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι το έργο «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς» προϋπολογισμού 4,181,001.75 € έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο αυτού του έργου χρηματοδοτείται δράση φύλαξης του Δρυμού με 3 ειδικούς δασικής προστασίας και 4 εποχικούς φύλακες.

Προφανώς η απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου, αφορά στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και όχι στην Διεύθυνση Δασών Χανίων η οποία και είναι η αρμόδια για την συντήρηση και την εν γένει λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook