Το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα επεκτείνουν το «κούρεμα» σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα ελληνικού δικαίου, έδωσε το Eurogroup, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την έκβαση του PSI.

Παράλληλα, η επιτροπή της ISDA αρμόδια να κρίνει εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αργότερα το απόγευμα.

«To Eurogroup ενημερώθηκε πως η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι στο «κούρεμα» συμμετείχαν εθελοντικά ιδιώτες που διακρατούν χρέος 172 δισ. ευρώ. Στα χρεοόγραφα αυτά περιλαμβάνεται το 85,8% των ομολόγων σε ελληνικό δίκαιο, και άρα μπορούν να ενεργοποιηθούν τα CAC -ανεβάζοντας έτσι τα ομόλογα που θα υπαχθούν στο «κούρεμα» στο 95,7%.

Για τα υπόλοιπα, δηλαδή τα ελληνικά ομόλογα ξένου δικαίου, η Αθήνα έχει επεκτείνει την προθεσμία για εθελοντική υπαγωγή στο PSI μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook