Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο χώρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου από τις 10:00 έως τις 13:30.

Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη, μια που πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μέσα από την κοινή δράση του Αιματοκρήτη με το Δημοτικό Σχολείο, την Ενορία, το Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο "Άξιον Εστί", το Νηπιαγωγείο και τους Συλλόγους Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοκκίνι Χανι.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου.

Βασικές Πληροφορίες


ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ο Αιματοκρήτης και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαχειρίζονται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ). Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή του. Εάν έχετε ήδη κάρτα εθελοντή αιμοδότη θα πρέπει να την κρατάτε μαζί σας

Μπορείτε να αιμοδοτήσετε αν είστε 18-62 ετών υγιής, ζυγίζεται πάνω από 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεσθε καλά. Δε χρειάζεται καποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει όμως να έχετε κοιμηθεί καλά, να είστε σχετικά ξεκούραστος, να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2-3 από το μεσημεριανό γεύμα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο γιατρός της αιμοδοσίας θα πάρει το ιστορικό σας, θα μετρήσει την πιεση και το σφυγμό σας και θα κάνει μια γενική αίματος για να δεί τον αιματοκρήτη σας. Αν όλα είναι καλά θα μπορέσετε να αιμοδοτήσετε.

Γίνε και συ Εθελοντής Αιμοδότης. Χάρισε ζωή. Χάρισε ένα χαμόγελο σε όσους το χρειάζονται!

Να σημειώσουμε επισης ότι παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση και δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών και ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ) για οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2810 239773 6978 247010 [email protected]