Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή η επιχείρηση μεταφοράς των Κινέζων από την Βεγγάζη στο Λιμάνι του Ηρακλείου με τα πλοία των ναυτιλιακών εταιρειών του νησιού. Συνολικά 8.000 Κινέζοι αναμένεται να φτάσουν στη πόλη.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί κατέπλευσε στο Λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο της ΑΝΕΚ HELLENIC SPIRIT ενώ μετά τις 11.00 αναμένεται και η άφιξη του OLYMPIC CHAMPION.

Η αποβίβαση των ταλαιπωρημένων επιβατών καθώς και η διαδικασία του ελέγχου των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, διεξάγεται κανονικά. Τα ξενοδοχεία δε που έχουν αναλάβει την φιλοξενία τους έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και οι εντυπώσεις από τους Κινέζους που ήδη έχουν επαναπατριστεί στην πατρίδα τους, ήταν άριστες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ξένοι υπήκοοι που φτάνουν στο Ηράκλειο, μεταφέρονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο αεροδρόμιο των Χανιών, προκειμένου να επαναπροωθηθούν στην πατρίδα τους.

ΧΑΝΙΑ

Στο μεταξύ, κανονικά και χωρίς να σημειωθεί κανένα πρόβλημα συνεχίζονται οι πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων  για τον επαναπατρισμό των Ασιατών.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Aερολιμενάρχης του Νομού, Σταύρος Καστρινάκης,

"τέσσερα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν και σήμερα από τα Χανιά με προορισμό την Κίνα. Πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ.Τα άτομα επιβιβάζονται κανονικά στα αεροσκάφη και έπειτα από δώδεκα ώρες περίπου θα είναι στην πατρίδα τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, έχει ήδη δώσει εντολή να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οι πτήσεις και πιστεύω ότι σε οκτώ με δέκα ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπατρισμού των δώδεκα χιλιάδων Κινέζων.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να πω ότι, η Κινεζική πρεσβεία μας ευχαρίστησε ενώ μας έδωσε και συγχαρητήρια για την όλη επιχείρηση
."