Μετά από δυόμισι χρόνια προσπάθειας κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν μπορεί να σπάσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική».

Πρόσθεσε ότι «η ολοκλήρωση του PSI είναι αποτέλεσμα και των θυσιών του ελληνικού λαού», ενώ επισήμανε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπουτσής πρότεινε, μεταξύ άλλων, δραστική μείωση των μηνιαίων δόσεων σε δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς και πλαφόν σε τιμές βασικών προϊόντων για να διευκολυνθεί η ελληνική οικογένεια.

«Μην μου πείτε ότι δεν το επιτρέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες» είπε χαρακτηριστικά για την δεύτερη πρότασή του προσθέτοντας ότι δεν μπορεί η τρόικα να μας ζητεί μόνο να παραβιάζουμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν τους μισθούς των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «οφείλουμε να τού αναγνωρίσουμε ότι με προσωπικό κόστος έδωσε μια ασύλληπτη μάχη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια».

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια πολιτικής ισοπέδωσης του κ. Παπανδρέου, και μάλιστα από κάποιους που διετέλεσαν υπουργοί.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσει την απόφασή του να απομακρύνει όσους δεν έδωσαν την ψήφο τους στο Μνημόνιο 2.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook