«Οι εκλογές είναι η ευκαιρία να απαντήσουμε σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Γιούνκερ ότι τα μέτρα δεν έχουν την λαϊκή έγκριση. Είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα στις εκλογές ότι ο λαός είναι αποφασισμένος να φέρει τα πάνω - κάτω» ανέφερε από την Κομοτηνή η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η ίδια πρόσθεσε πως αυτό που θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι θα έχουμε «τη χειρότερη εκλογική διαδικασία από το 1984 και μετά, γιατί θα επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν το λαό».

Η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι σε δύο χρόνια το χρέος της χώρας θα φθάσει τα 400 δισ. ευρώ, ενώ προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τον Ιούνιο έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα, με μειώσεις των αποζημιώσεων και με νέες ρυθμίσεις για απολύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «κίνημα της πατάτας», η κ. Παπαρήγα είπε ότι είναι μια προσπάθεια ανθρώπων και λογική συνέπεια σε περιόδους κρίσης, που όμως την επικροτούν όλοι για να σταλεί το μήνυμα ότι δεν χρειάζονται κινητοποιήσεις και απεργίες. «Αλίμονο αν φθάσουμε στα επίπεδα της ανταλλακτικής οικονομίας, μου δίνεις δυο αγγούρια σου δίνω δυο γιαούρτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον ορυκτό πλούτο, η πρόταση του ΚΚΕ είναι να αξιοποιηθεί, αλλά με όρους αναπτυξιακούς, προστασίας του περιβάλλοντος και διασφάλισης των εργαζομένων. «Δεν δεχόμαστε τον ορυκτό πλούτο να τον πάρουν ιδιώτες είτε Έλληνες είτε ξένοι» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας πως «υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα ορυκτού πλούτου στη Ελλάδα, που τα θέλουν τα μονοπώλια και το 'κούρεμα' είναι κι αυτό μέρος του ανταλλάγματος».