Τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Παρασκευής στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των δυνάμεων που τελούν υπό την διοίκηση του NATO στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανέφερε το Σάββατο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Ταγκάμπ, στην επαρχία Καπίσα.

«Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν πέντε πολίτες που βρίσκονταν σε έναν κήπο δέχθηκαν επίθεση από ελικόπτερα», είπε ο \’Αμπντουλ Τζαλίλ, επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή.

«Οι δυνάμεις της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) υπό την διοίκηση του NATO νόμισαν ότι οι κάτοικοι της περιοχής ήταν αντάρτες κι άνοιξαν πυρ. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν. Ένας από τους τραυματίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας, υπέκυψε στο νοσοκομείο αργότερα από τα τραύματα που είχε υποστεί στην διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής», πρόσθεσε.

Ο Τζάστιν Μπρόκχοφ, εκπρόσωπος των δυνάμεων υπό νατοϊκή διοίκηση, είπε ότι «η ISAF είναι ενήμερη για την καταγγελία περί του θανάτου αμάχων».

«Συγκεντρώνουμε πρόσθετες πληροφορίες, αλλά οι δυνάμεις μας απάντησαν σε επίθεση ενόπλων ανταρτών», συμπλήρωσε.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook