Οι ομιλίες των δύο κύριων ενδιαφερομένων γα την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κκ Ευάγγελου Βενιζέλου και Χρήστου Παπουτσή, αλλά και η παρέμβαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου σημάδεψαν την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι δύο πρώτοι παρουσίασαν την προγραμματική τους πλατφόρμα, τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για την χώρα, ενώ ο κ. Παπανδρέου έκανε απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε όπως δημοσιεύει το protothema.gr, στις πρωτοβουλίες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνησή του σε όλα τα υπουργεί. Υπογράμμισε: «Υπερασπίζομαι αυτό που κάναμε. Αν δεν το κάναμε εμείς, δεν θα το έκανε κανένας άλλος. Δεν εξωραΐζω, υπενθυμίζω γεγονότα. Και θέλω να πω πως, ό,τι λάθος έγινε, ναι, το παίρνω επάνω μου.

Όσες επιτυχίες έχουμε, είναι επιτυχίες όλων μας. Όλοι μας συμβάλαμε στις επιτυχίες. Αλλά μην τις λησμονούμε. Και είναι και το όπλο μας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση». Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να αναφερθεί στις συνέπειες τις πολιτικής του που έφερε ύφεση και ανεργία σε ιστορικά επίπεδα, κάτι που συζητήθηκε αρνητικά από πολλά στελέχη – μέλη της Εθνικής Συνδιάσκεψης. (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων στην οποία συνέβαλε ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Σημείωσε πως ο πλανήτης μετά την Πέμπτη βλέπει διαφορετικά την Ελλάδα. Επίσης από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για τις θυσίες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν προκειμένου να εξέλθει η χώρα από τη στενωπό της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης μίλησε για μια νέα πολιτική συμφωνία με την κοινωνία, ενώ έδωσε έμφαση στην τάξη των ανέργων και στην ανάγκη ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Τέλος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο στόχος του είναι η πρωτιά στου ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Ο κ. Χρήστος Παπουτσής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατέθεσε και επίσημα το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος. Ζήτησε επίσης από τον κ. Γιώργος Παπανδρέου να ανακαλέσει την απόφασή του να διαγράψει τους βουλευτές που καταψήφισαν τον δεύτερο Μνημόνιο. Ο κ. Παπουτσής επιχειρηματολόγησε υπέρ της δεύτερης υποψηφιότητας για την προεδρία. (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Την πρώτη ημέρα της Εθνικής Συνδιάσκεψης επίσης πήραν το λόγο πολλά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στην πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και κατέθεσαν τις προσωπικές τους προτάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook