Με ευκαιρία την παρουσίαση της νέας, διαστημικής έκδοσης του Angry Birds, αστροναύτης της NASA εξηγεί πώς τα πουλιά μπορούν να τα βάλουν με τα γουρούνια ακόμα και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στο εθιστικό βιντεοπαιχνίδι της Rovio, ο χρήστης χρησιμοποιεί μια σφεντόνα για να εκτοξεύσει οργισμένα πουλάκια εναντίον των κακόβουλων γουρουνιών που τους κλέβουν τα αβγά.

Δεδομένου ότι ειδικεύεται στις εκτοξεύσεις κάθε είδους αντικειμένων, η NASA συνεργάζεται με τη Rovio σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά τις βαλλιστικές πτήσεις σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA, ο αστροναύτης Ντον Πετίτ του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στήνει μια αυτοσχέδια σφεντόνα και εκτοξεύει ένα κόκκινο κουκλάκι Angry Birds. Χωρίς το εμπόδιο της βαρύτητας, τα μπαλόνια που παίζουν το ρόλο του γουρουνιού δεν έχουν καμία ελπίδα.

Η κούκλα Angry Birds, με το όνομα «Τζορτζ», ταξίδεψε στον Σταθμό πέρυσι το Νοέμβριο, ως συνεπιβάτης των αστροναυτών σε ρωσική κάψουλα Soyuz.

«Η συνεργασία [με τη Rovio] ξεκίνησε με μια απλή ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter, εξελίχθηκε όμως σε μεγάλη εκπαιδευτική συνεργασία» σχολίασε ο Ντέβιντ Ουίβερ του γραφείου Επικοινωνίας της NASA.

Το Angry Birds Space κυκλοφορεί στις 22 Μαρτίου σε εκδόσεις για iOS, Android, Mac και PC.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook