Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο λιμάνι της Κάσου με το πλοίο Πρέβελη που είχε αποπλεύσει προς το λιμάνι της Σητείας.

Αρχικά το πλοίο λόγω των θυελλωδών ανέμων, νότιων κατευθύνσεων εντάσεως 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, είχε δυσκολία να δέσει στο λιμάνι και ο καπετάνιος χρειάστηκε να προσεγγίσει στην προβλήτα τρεις φορές.

Η αγωνία των επιβατών όμως δεν τελείωσε εδώ.

Το πλοίο κατά την αποχώρησή του από το λιμάνι, πάλι λόγω των θυελλωδών ανέμων και ενώ είχε απομακρυνθεί από την προβλήτα, παρασύρθηκε προς τα βράχια του φάρου, ενώ επιχειρούσε  να τραβήξει την άγκυρα που είχε πέσει και εγκλωβιστεί στα βράχια.

Ο καπετάνιος ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το Λιμεναρχείο Κάσου ότι δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα και το πλοίο μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του κανονικά ωστόσο η άμμος που αναδύθηκε στη θάλασσα φόβισε τους επιβάτες που άρχισαν να καλούν στο τηλέφωνο τους οικείους τους και να ενημερώσουν τις αρχές.

Ο αρχικός πανικός γρήγορα ξεπεράστηκε και το πλοίο έφτασε με ασφάλεια στη Σητεία ενώ συνεχίζει το ταξίδι του προς Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook