Ερωτήματα γεννώνται από την ύπαρξη ενός γαλάζιου τσεκουριού, μεταξύ των πειστηρίων που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη του «τοξοβόλου της πλατείας Συντάγματος», δηλαδή του διαδηλωτή που συνελήφθη στην πορεία της Τετάρτης, έχοντας στην κατοχή του ένα… τόξο και βέλη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δείχνουν μία λαβή ίδια με του τσεκουριού, που όπως ισχυρίζεται η αστυνομία κατείχε ο διαδηλωτής, να προεξέχει από την τσάντα ενός αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος συνοδεύει έναν συλληφθέντα, που όμως δεν είναι ο «τοξοβόλος», σε εντελώς διαφορετικό σημείο στην οδό Πανεπιστημίου.

«Στις μαρκαρισμένες φωτογραφίες όμως και αυτό τουλάχιστον φαίνεται ολοκάθαρα, η ασυνήθιστα γαλάζια λαβή του τσεκουριού, διακρίνεται στην τσέπη της φόρμας ενός άνδρα των ΜΑΤ», σημειώνει η ιστοσελίδα crimesonair που επεσήμανε το γεγονός.

Αντιεξουσιαστές, καταγγέλλουν ότι πρόκειται περί αστυνομικής σκευωρίας εις βάρος του «τοξοβόλου», και επικαλούνται τις φωτογραφίες, καταγγέλλοντας ότι άνδρας των ΜΑΤ το μετέφερε για να το τοποθετήσει εκδικητικά μεταξύ των πειστηρίων, ώστε να επιβαρυθεί η θέση του κατηγορούμενου.

Ο «τοξοβόλος» οδηγείται σιδηροδέσμιος σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο youtube, από το σημείο που εμφανίζεται ο αστυνομικός με την γαλάζια λαβή να προεξέχει από τον σάκο, εμπρός από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Πανεπιστημίου. Το βίντεο έχει αναρτηθεί από αντιεξουσιαστές, όπως φαίνεται και από τα σχόλια που περιέχει.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook