ΑΛΗΘΕΙΑ

Αρκετά επιστημονικά δεδομένα συνδέουν την εμφάνιση ημικρανίας με τρόφιμα ή πρόσθετα τροφίμων, τα οποία παρουσιάζουν αγγειοσυσταλτική δράση, στα οποία περιλαμβάνεται και η ασπαρτάμη.

Επίσης, οι ημικρανίες αποτελούν την πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια της κατανάλωσης ασπαρτάμης στα αρχεία του FDA.

Η άσπαρτη αποτελεί ένα τεχνητό γλυκαντικό, το οποίο χρησιμοποιείται για να προσδώσει γλυκύτητα στα τρόφιμα, χωρίς να αυξήσει το θερμιδικό τους περιεχόμενο.

Έχει ταξινομηθεί στα πρόσθετα τροφίμων και μπορείτε να την εντοπίσετε στις διατροφικές ετικέτες με την ονομασία Ε 951.

Τη συναντάμε σε μια μεγάλη γκάμα τροφίμων, όπως είναι τα αναψυκτικά διαίτης, διάφορα ροφήματα και μη αλκοολούχα ποτά, παγωτά, γιαούρτια, επιδόρπια, γλυκά, καραμέλες, τσίχλες και πολλά προϊόντα διαίτης που στοχεύουν σε χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο ή δεν περιέχουν ζάχαρη (sugar free).

Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος- Διαιτολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)