Στο Αφγανιστάν βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία αναμένεται να επισκεφτεί τους Γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι συμμετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στην ασιατική χώρας.

Η Angela Merkel πρόκειται να επισκεφθεί τα γερμανικά στρατεύματα που υπηρετούν στη βάση της Μαζάρ ι Σαρίφ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλχ στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν όπου και θα έχει πλήρη ενημέρωση για την πορεία των επιχειρήσεων.

Η Καγκελαριος της Γερμανίας ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί αεροπορικώς στην επαρχία Κουντούζ (στο βόρειο τμήμα της ασιατικής χώρας) αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί.

Τελευταία επίσκεψη της Angela Merkel στο Αφγανιστάν ήταν τον Δεκέμβριο του 2010.

Μέχρι στιγμής 52 Γερμανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην ασιατική χώρα. Η συμμετοχή της Γερμανίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ξεκίνησε το 2002 με 1.200 στρατιώτες. Σήμερα στη χώρα εδρεύουν περίπου 4.800 Γερμανοί στρατιώτες και στις αρχές του 2013 ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί σε 4.400. Οι διεθνείς δυνάμεις αναμένεται να αποσυρθούν μέχρι το 2014 και να παραδώσουν την ευθύνη της ασφάλειας στις αφγανικές.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Angela Merkel επισκέπτεται τη χώρα μετά τις επισκέψεις της το 2007, το 2009 και το 2010.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook