Ένα τουριστικό λεωφορείο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος και ανατράπηκε σε περιοχή των Γρεβενών, ο οδηγός εγκλωβίστηκε στο μισοπλημμυρισμένο όχημα, αλλά ευτυχώς σώθηκε έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα χτες στις 7 το πρωί στο ρέμα «Σούτσα» μεταξύ Καρπερού και Τρικοκκιάς, εκεί που πριν από δύομιση χρόνια είχε πνιγεί ένας 46χρονος ηθοποιός. Ο οδηγός του λεωφορείου, χτες το πρωί εκτελούσε το καθημερινό δρομολόγιο Κατάκαλη – Τριφύλι – Τρικοκκιά, προκειμένου να πάρει τους μαθητές και να τους μεταφέρει στο σχολείο του Καρπερού. Προφανώς δεν εκτίμησε σωστά το μεγάλο βάθος των νερών, τα οποία σημειωτέον ήταν πολύ ορμητικά, οπότε επιχείρησε να περάσει το ρέμα. Τα ορμητικά νερά «χτύπησαν» πλευρικά το βαρύ όχημα και το αναποδογύρισαν. Ευτυχώς ο εγκλωβισμένος οδηγός κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές, οπότε έσπευσε για βοήθεια η πυροσβεστική υπηρεσία με δύο οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, ενώ επικεφαλής της ομάδας διάσωσης ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Γρεβενών Θεόδωρος Καίσαρης.

Στο μεταξύ το λεωφορείο είχε πλημμυριστεί με νερά στο εσωτερικό του. Ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε εγκλωβιστεί στη θέση του και κατάφερε να μετακινηθεί στο υψηλότερο σημείο του λεωφορείου που δεν καλυπτόταν με νερά. Είναι φανερό ότι διαφορετικά θα πνιγόταν. Η Π.Υ. επιστράτευσε ένα χωματουργικό από διπλανό χωριό, με το οποίο προσέγγισε την κοίτη του ορμητικού χειμάρρου. Στη συνέχεια έσπασε το τζάμι και με τη βοήθεια σχοινιών ανέσυραν τον οδηγό.

Ο άτυχος οδηγός μέσα στην ατυχία του είχε τύχη βουνό. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης καθαρά για προληπτικούς λόγους, καθώς είναι καλά στην υγεία του. Ευτυχώς το λεωφορείο δεν είχε παραλάβει ακόμη τους μαθητές. Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν είναι γεμάτο με μαθητές δεν περνάει από το συγκεκριμένο ρέμα, αλλά κάνει τον κύκλο και διέρχεται από ασφαλή δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο ρέμα είχε χάσει τη ζωή του ο 46χρονος ηθοποιός Νίκος Προύφας τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2009, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα «φουσκωμένα» νερά. Το αυτοκίνητό του είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά σε απόσταση 200 μέτρων, ενώ παρέσυραν και τον ίδιο όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί από αυτό.

Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου αποτελεί θανάσιμη παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς δεν υπάρχει γέφυρα, αν και είναι ένας από τους πολυσύχναστους δρόμους. Εν τούτοις δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η γέφυρα, αν και αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχουν παρασυρθεί αρκετά αυτοκίνητα και έχουν κινδυνεύσει αρκετοί διερχόμενοι.

e-ptolemeos.gr