Ακόμα ένα κρίσιμο για τη χώρα μας Eurogroup είναι αυτό που διεξάγεται σήμερα.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ουσιαστικά … άναψαν το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC\’s) στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI+), σήμερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους αναμένεται να προχωρήσουν και στην τελική επικύρωση της απόφασης για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 5 δισ. ευρώ, από το νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας.

Ομοίως στη συνεδρίαση, όπως δημοσιεύει το protothema.gr αναμένεται να υπάρξουν και … ενδείξεις για την τελική συνεισφορά του ΔΝΤ στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους ιθύνοντες να αισιοδοξούν μετά και τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Ταμείου κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ πως θα εισηγηθεί την συνολική εκταμίευση 29 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα σε βάθος τετραετίας. (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ)

Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις για το εύρος της συμμετοχής του στη νέα «ελληνική διάσωση» στις 15 Μαρτίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιό του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, την Τρίτη στις 14 του μηνός θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, για να επικυρώσει το χρονοδιάγραμμα των δόσεων προς την Ελλάδα από το νέο δανειακό πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ. Με δυο λόγια να δώσει τη « χρηστική πτυχή» στην απόφαση των υπουργών που αναμένεται να μάθουμε σε λίγες ώρες από τώρα …

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook