Ενώ 500-600 Κρητικοί υποβάλλονται κάθε χρόνο σε επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος που φθάνει τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της πολυδιατημισμένης καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το τμήμα επρόκειτο να ανοίξει το Μάιο του 2011.

Η επίσημη αναστολή της λειτουργίας του τμήματος που ουσιαστικά ποτέ δε λειτούργησε κανονικά αφού από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια καρδιοχειρουργική επέμβαση, προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης.

Το έγγραφο αφορά στην έγκριση της συνέχισης εκπαίδευσης για 2 χρόνια ειδικευόμενου γιατρού στο Ωνάσειο λόγω αναστολής της καρδιοχειρουργικής μονάδας του νοσοκομείου\”, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να καλύψει ανάγκες του νοσοκομείου η απόφαση θα ανακληθεί.

Εδώ και χρόνια περιμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών της πρόσληψής του ο καρδιοχειρουργός Γιώργος Λαζόπουλος ο οποίος όπως έχει δηλώσει στην \”Πατρίδα\”, δε γνωρίζει πότε και αν θα εργαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Είχε καταγγείλει σκοπιμότητες

Υπενθυμίζεται ότι σε σκοπιμότητες που κρύβονται τόσα χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες της καρδιοχειρουργικής κλινικής είχε αναφερθεί πέρυσι τον Μάιο με δηλώσεις του στην \”Πατρίδα\” ο παραιτηθείς διοικητής της ΔΥΠΕ Μάνος Φραγκιαδουλάκης ενώ είχε στείλει και επιστολή στο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκιαδουλάκης τόνιζε ότι πρέπει επιτέλους να προωθηθεί ο κατ\’ απόλυτη προτεραιότητα διορισμός με την ανάλογη σχετική πίστωση του γιατρού μέλους ΔΕΠ που έχει επιλεγεί για τη διεύθυνση αυτής της κλινικής (πρόκειται για τον καρδιοχειρουργό Γιώργο Λαζόπουλο) ώστε να μπορέσει η έτοιμη κλινική να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη μέρα.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook