«Θάλασσα» τα έκανε η βροχή και στη στεριά, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκολλούνται και να πέφτουν συνεχώς βράχια και τεράστιες πέτρες στο δρόμο του κουρταλιώτη στο δήμο Αγίου Βασιλείου.

Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε και νέα κατολίσθηση στο δρόμο που διέρχεται το κουρταλιώτικο φαράγγι, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της επαρχιακής αυτής οδού, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα με τους διερχόμενους οδηγούς.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, οι ίδιοι έχουν πλέον συνηθίσει αυτή την κατάσταση, καθώς πέρα από το κουρταλιώτικο φαράγγι, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τους χειμερινούς κυρίως μήνες και στο φαράγγι του Κοτσιφού.

Από την πρώτη στιγμή της νέας κατολίσθησης, μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας έσπευσαν στο σημείο και αφού μελέτησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν αποφάνθηκαν πως ο δρόμος θα πρέπει να κλείσει για λίγες ημέρες μέχρις ότου να αποκατασταθούν οι βλάβες στο οδόστρωμα και να διασφαλιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Παράλληλα, συμφώνησαν να εκπονήσουν μία μελέτη ύψους 300 χιλιάδων ευρώ που θα αφορά σε παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

«Αυτό το φαινόμενο ειδικά στο φαράγγι του κουρταλιώτη είναι πολύ τακτικό και μας απασχολεί έντονα και ήδη έχει προγραμματιστεί να εκπονηθεί μια μελέτη της τάξεως των 300.000 ευρώ για να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα. Η μελέτη θα αφορά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Πρόκειται για περιοχή «Νατούρα» και οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να είναι προσεχτική και σύννομη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Πιπεράκης.

Τα φετινά έντονα καιρικά φαινόμενα που κατά καιρούς πλήττουν και το Ρέθυμνο έχουν φέρει στο φως της δημοσιότητας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον έχουν αναδείξει και την ανεπάρκεια της πολιτείας να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

 Όπως για παράδειγμα ακόμα και σήμερα δεν έχει εγκατασταθεί ούτε καν το περίφημο δίκτυ που επρόκειτο να τοποθετηθεί πριν από χρόνια στο κουρταλιώτικο φαράγγι για να συγκρατεί τουλάχιστον τις μικρές πέτρες και να μην καταλήγουν στο οδόστρωμα, με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook