Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε η κήρυξη και οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου, τμήματος της πόλης του Ηρακλείου.

Η κήρυξη αφορά στο τμήμα της πόλης που ευρίσκεται εντός των τειχών, συμπεριλαμβανομένης της τάφρου και της ζώνης των εξωτερικών προμαχώνων.

Η απόφαση αυτή, ουσιαστικά αποτελεί επικαιροποίηση της απόφασης του 1965 με την οποία είχε ανακηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος ο ….Δήμος Ηρακλείου.

Καθώς όμως τα σημερινά όρια του Δήμου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα όρια που είχε ο Δήμος υ Ηρακλείου το 1965, υπήρχε απόλυτη ανάγκη και επικαιροποιηθεί η απόφαση καθορίζοντας με σαφήνεια τα όρια του αρχαιολογικού χώρου στην εντός των τειχών πόλη.

Παράλληλα με την απόφαση η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου εναρμονίζεται με τους ισχύοντες αρχαιολογικούς Νόμους, ενώ καθορίζεται ότι εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου θα ασκείται αρχαιολογικός-ανασκαφικός έλεγχος, στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης εγκρίσεων για την έκδοση οικοδομικών αδειών για πάσης φύσεως δημόσια, ιδιωτικά και εκκλησιαστικά έργα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook