Για τις δύσκολες καταστάσεις κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές μίλησε ο Κυριάκος Χονδροκούκης, πατέρας του Δημήτρη που την Κυριακή αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος. Μάλιστα αφού τόνισε ότι οι αθλητές παλεύουν μόνοι τους μαζί με την Ομοσπονδία και για τον λόγο αυτό, κανείς πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. «Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Χονδροκούκης στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1»:

Για τις θυσίες του γιου του: «Ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για αυτό τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική. Ο καθένας που έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του».

Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα: «Πραγματικά να αισθανόμαστε αυτή η μιζέρια, η κακομοιριά, το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία, αλλά υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες».

Σχετικά με τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές: «Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να σας διευκρινίσω ότι γυμνάζομαι κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμναζόντουσαν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από τους δέκα βαθμούς εσωτερικού χώρου. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Οι πόρτες ήταν κλειστές. Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τους αθλητές μας. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook