Ένας μαθητής και δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ δεκάδες άλλοι άμαχοι τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων.

Με τον θάνατο των δύο Παλαιστινίων ανέρχεται σε 21 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την Παρασκευή στο νέο κύκλο βίας που άνοιξε σε Γάζα και νότιο Ισραήλ. Τουλάχιστον 65 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ένα 15χρονο αγόρι που πήγαινε στο σχολείο σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια. Άλλα έξι παιδιά τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιδρομής.

Η ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι οι δύο ενήλικες Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της.

Ο ένας Παλαιστίνιος από αυτούς έχασε τη ζωή του, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτα στο Ισραήλ από περιοχή στη νότια Γάζα, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν επλήγη το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Νοσοκομειακές πηγές στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 35 άμαχοι τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινή ρουκέτα έπληξε κατοικία στη βόρεια Γάζα.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγε, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι η γειτονική Αίγυπτος επιχειρεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της βίας και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ένοπλες οργανώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει πρώτα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν έξι επιδρομές και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον δύο παλαιστινιακές ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ από τα μεσάνυχτα.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook