Το Τμήμα αθλητισμού του Δήμου Χανίων πραγματοποιεί Ερευνητικό πρόγραμμα άσκησης με θέμα: “Αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος ασκήσεων pilates στη μείωση των συμπτωμάτων οσφυαλγίας, λόγω κηλών μεσοσπονδύλιων δίσκων‘’ .

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα, ηλικίας 18-62, που πάσχουν από οσφυαλγία με αίτιο τις κήλες μεσοσπονδύλιου δίσκου στην οσφυϊκή μοίρα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η βεβαίωση από Ιατρό για την ύπαρξη των κηλών, όπως και βεβαίωση για την ικανότητα συμμετοχής σε προγράμματα ήπιας άσκησης εξαιτίας του συγκεκριμένου ή άλλου προβλήματος υγείας.

Το πρόγραμμα ασκήσεων Pilates θα διαρκέσει 2 μήνες, η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και θα πραγματοποιούνται 3 συνεδρίες την εβδομάδα με διάρκεια 1 ώρας.

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 28210-72238 και στο e-mail: [email protected] (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής)

Πρώτη συγκέντρωση Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 15.00 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κλαδισού. Έναρξη προγράμματος Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 και ώρα 15.00.