Με στόχο την ανάταξη της θετικής σκέψης και την ψυχολογική στήριξη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Δευτέρα και στη συνέχεια προγραμματίζει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «επιχειρείν …στην κρίση – Άγχος, stress, φόβος, πανικός. Και όμως… υπάρχει διέξοδος».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 19:00, με τη συνεργασία του κ. Νίκου Παπανικολάου, κλινικού ψυχολόγου και της κας. Ευτέρπης Μπαλή, ψυχιάτρου. Είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό αλλά απευθύνεται κυρίως σε ελευθέρους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, μεταποιητές, εξαγωγείς και λοιπούς επιχειρηματίες.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών θα πραγματοποιηθεί 31 Μαρτίου – 01 Απριλίου και 07 – 08 Απριλίου και θα περιλαμβάνει ενότητες με θέμα: «Αρνητικές σκέψεις», «Εναλλακτικές λύσεις», «Αρνητική κριτική», «Αποφυγή του προβλήματος».

Με αφορμή την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε «γνωρίζουμε καλά ότι η λειτουργία της αγοράς είναι και θέμα ψυχολογίας και αυτήν την κρίσιμη για όλους περίοδο το Επιμελητήριο Ηρακλείου θέλει να συμβάλει με τον τρόπο του ώστε να βρεθεί μια διέξοδος στους φόβους και στις αγωνίες των επιχειρηματιών. Όταν υπάρχουν αρνητικές σκέψεις δεν μπορείς να λάβεις σωστές αποφασίσεις, δεν μπορείς να παράγεις, άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά και η οικονομία ενός τόπου».

Ο κ. Αλιφιεράκης ανακοίνωσε επίσης ότι στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (www.ebeh.gr) λειτουργεί blog σε συνεργασία με τον κλινικό ψυχολόγο κ. Παπανικολάου και ομάδα ειδικών, στο οποίο μπορούν ν’ απευθύνονται οι επιχειρηματίες προκειμένου να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους και να ζητούν συμβουλές για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook