\’\’Ένα κομμάτι πανί,με χρώμα γαλανόλευκο.\’\’

Έτσι πάνε να καταντήσουν το εθνικό μας σύμβολο.

Την αιματοβαμμένη σημαία μας,που για χάρη της και για αυτό που συμβολίζει έπεσαν κορμιά χιλιάδες.

Δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα. Ένα κομμάτι πανί με μπλε και άσπρες ρίγες. Τίποτα παραπάνω. Αυτή την απάντηση έδωσε ένα κορίτσι ετών 17 σε δημοσιογράφο.

Άλλο παιδί, αγόρι, ετών 16. \’\’ Ναι κάτι είναι στις 25 Μαρτίου αλλά δεν είμαι σίγουρος.Το \’\’όχι\’\’ που είπαμε στους Τούρκους,ή κάτι τέτοιο.

Και άλλες πολλές απαντήσεις, λανθασμένου αποτελέσματος.

Παιδιά μια νέας Ελλάδας,με άποψη για το τίποτα και αδιαφορία για τους πάντες και τα πάντα.

Και σήμερα συνεδριάζουν για να καταργήσουν τις παρελάσεις, φοβούμενοι , λέει, την πιθανότητα εξεγέρσεων.

Γιατί εγώ νομίζω ότι και αυτό είναι σχέδιο από την θεία Αγγέλα, και προσπάθεια κατάργησης των εθνικών εορτών ώστε να ξεχάσει το Ελληνόπουλο την καταγωγή του,την ιστορία του ,τον πατριωτισμό του ,και να καταντήσει ένα εργασιομανές ζόμπι κατ\’εικόνα των φίλων μας βορειοευρωπαίων.

Σχεδιάζουν την κατάργηση της απόδοσης φόρου τιμής σε αυτούς που έπεσαν στο όνομα της πατρίδας για να μπορούμε εμείς σήμερα να ανεχόμαστε τον εκάστοτε ανίκανο ανθέλληνα κυβερνήτη, σκεπτόμενοι ότι είχαμε περάσει και χειρότερα,και πάλι θα τα καταφέρουμε.

Από που νομίζετε, ανθέλληνες, ότι παίρνουμε θάρρος.

Από τις ηρωικές σας πράξεις. Από τα ξεπουλήματα την πατρίδας. Όχι!.Μόνο από την ιστορία ρουφάμε δώσεις αισιοδοξίας,και ελπίζουμε για μια νέα ανάκαμψη.

Ζούμε με το όραμα ενός νέου Κολοκοτρώνη, ενός νέου Μαυρομιχάλη,να σηκώνουν το λάβαρο της ελευθερίας.

Της ελευθερίας της ψυχής μας. Αυτής που χρόνια τώρα σχεδίαζαν οι έξω να υποδουλώσουν,και εσείς ανθέλληνες τους την χαρίσατε αμαχητί.

Δεν έχετε δικαίωμα να καταργήσετε τίποτα σχετικό με την ιστορία.

Τίποτα από αυτά που μας δίνουν ελπίδα.

Τίποτα που να μας θυμίζει ποιοι είμαστε.

Και μην δώσετε το παρών στις εκδηλώσεις.

Παρελάσεις πραγματοποιούνται και χωρίς εσάς.

Στην εξέδρα των επισήμων δεν έχετε καμιά δουλειά.

Εκεί πρέπει να παρευρίσκονται μόνο οι βετεράνοι.

Μόνο αυτοί που άφησαν το στίγμα τους για να ζούμε εμείς σήμερα, τουλάχιστον,μάλλον, ελεύθεροι. Νομίζω.

Και η σημαία είναι σύμβολο ιερό.Και όσο υπάρχουμε ακόμα μερικοί πατριώτες,θα την κρατάμε ψηλά και θα ανεμίζει με καμάρι όπως της αξίζει.

Θα παλέψουμε μέχρι κάθε σπίτι στην Ελλάδα, από την Θράκη μέχρι την Γαύδο,να έχει στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι του την γαλανόλευκη και κάθε μέλος της οικογένειας να ξέρει τι συμβολίζει και να στέκεται ευλαβικά μπροστά της δακρύζοντας.

Και σε όσους σας δημιουργεί κοιλιακές διαταραχές αυτό, ανθέλληνες, μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλη χώρα, γιατί εδώ ήταν ,είναι, και θα παραμείνει Ελλάδα. Όσο και αν δεν σας αρέσει.

Γιάννης Μανούσακας (Βλαντάς)

Υ.Γ. Και σας ενημερώνω ότι η πραγματική ημέρα κήρυξης της επανάστασης κατά των Τούρκων είναι στις 17 Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, από τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, και κάθε χρόνο γιορτάζουν ευλαβικά και όπως αρμόζει στην περίσταση. Αξίζει να κάνεις το ταξίδι και να δώσεις το παρόν το Σάββατο στις 17/03 στην Αρεόπολη,για να καταλάβεις τι σημαίνει πατριωτισμός.

Τιμή και δόξα σε αυτούς που έπεσαν ηρωικά.\’\’ Νίκη ή Θάνατος\’\’ η σημαία τους και το σύνθημά τους.

Εμείς μαζί τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook