Εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έδωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδης για την υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου.

Ο κ.Νικολούδης ανέφερε όπως δημοσιεύει το in.gr,  ότι όταν μιλούσε για έναν στους 300 δεν εννοούσε τους βουλευτές, αλλά αναφερόταν γενικά στον πολιτικό κόσμο και υπογράμμισε ότι παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του.

«Όταν μιλάω για 1 προς 300 σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με τους 300 της Βουλής» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναφερόταν σε δείγμα ελέγχου 300 ατόμων σε σύνολο 4.400 από τον πολιτικό κόσμο με την ευρεία έννοια.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν ήταν καθόλου καχύποπτος για τις διαστάσεις που έλαβαν τα λεγόμενά του και σημείωσε: «Θα έπρεπε να πω ότι δεν αφορά βουλευτή».

Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι δεν έκανε κανένα σφάλμα και μάλιστα επέμεινε ότι ορθώς δεν έδινε ο ίδιος στη δημοσιότητα το όνομα, όπως του ζητήθηκε επιμόνως από πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες. «Με πήραν διάφοροι να πω το όνομα και τους έλεγα "και να με βασανίσετε δεν πρόκειται να το αποκαλύψω"» είπε ο κ.Νικολούδης.

Ερωτηθείς, γιατί δεν αποκάλυψε το όνομα, όταν είδε τις προεκτάσεις που ελάμβανε το θέμα, απάντησε ότι «αν έλεγα το όνομα πού θα έβρισκα σήμερα φύλλο συκής να κρύψω την γύμνια της νομιμότητας;».

»Όταν είδα διάφοροι ανεύθυνοι, ημιυπεύθυνοι και υπεύθυνοι να λένε "να πει ο εισαγγελέας ονόματα", έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο κ. Νικολούδης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις επικρίσεις που δέχθηκε: «Υβρίστηκα. Δεν έχω καν την σκέψη να ανταποδώσω. Θέλω όμως να απευθύνω το ερώτημα: γνώριζαν για ποιο ακριβώς λόγο με ύβριζαν;», διερωτήθηκε.

Κατά τα λοιπά είπε ότι η καταγγελία που του είχε γίνει για την κίνηση του ενός εκατομμυρίου, ήταν «έγγραφη, επώνυμη και επαληθεύσιμη», δηλαδή, όπως εξήγησε, «ήξερα ποιος μου την έκανε» και «ερευνώντας μήπως είναι εγκληματικό, διαπίστωσα ότι ήταν και νόμιμο και αυτό το είπα».

Είπε ακόμη ότι δεν διέσυρε τον πολιτικό κόσμο της χώρας όπως τον κατηγορούν, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πρόθεση.

«Πιστεύει κανείς ότι θα ερχόταν κάποιος στη Βουλή με όλους εσάς μπροστά, θα επιχειρούσε να διασύρει τον πολιτικό κόσμο και θα αποχωρούσε ανέπαφος; Εγώ έφυγα με συγχαρητήρια!» τόνισε.