«ΕΛΠΙΖΩ» είναι το νέο όνομα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Αγίου Νικολάου όπως ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να παρουσιασθούν οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί έως τώρα καθώς και η ανακοίνωση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του επόμενου διαστήματος με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού οδηγούνται στο περιθώριο λόγω της κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας έχουμε τη δυνατότητα να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε ώστε να μη διασπαστεί ο κοινωνικός ιστός. Οι πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση πρέπει να αισθανθούν το χέρι της κοινωνίας, να αισθανθούν την αγκαλιά μας και την αλληλεγγύη ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα δύσκολα!

Στα πλαίσια αυτά στηρίχθηκε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο παρήγαγε ένα πολύπλευρο έργο με τη συνεργασία των φορέων, των εθελοντών και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για όλες τις δράσεις που αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται…»

Η κυριότερη δράση που έχει επιτευχθεί έως τώρα είναι η βοήθεια που παρέχεται στους πολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη, από τους κοινωνικούς λειτουργούς της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου και του ΟΚΥΔΑΝ, οι οποίοι συντονίζουν το έργο αυτό και ανάλογα με την υφή του προβλήματος δίδεται η κατάλληλα κατεύθυνση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να λάβουν την βοήθεια από τον ειδικό φορέα που συμμετέχει στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΕΛΠΙΖΩ».

Ειδική αναφορά έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις παιδιών που είχαν πρόβλημα καθημερινής σίτισης και με την άμεση παρέμβαση του δικτύου αυτή τη στιγμή έχουν αντιμετωπιστεί και όπως τονίστηκε από την οργανωτική επιτροπή θα γίνει προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει ούτε μία τέτοια περίπτωση στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Κάθε Πέμπτη από τη 1.00 μμ έως τις 3.00 μμ, όσοι φορείς επιθυμούν θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους και τα ζητήματα που προκύπτουν στα γραφεία του ΟΚΥΔΑΝ και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στο Κτίριο Μεραμπέλλο δίπλα στην Αγία Τριάδα.

Στις προσπάθειες και στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Συνοχής οι οποίες έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας αναφέρθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Αικατερινάκης, η Διευθύντρια του ΟΚΥΔΑΝ κ. Νικολέτα Τσάκωνα, η κ. Αγάπη Σκυβάλου Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο κ. Βασίλης Καλιμάντζαλης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου, η κ. Μαρία Φαζού μέλος του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου καθώς και οι δύο εθελόντριες που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου η Άννα Φαζού και η Μαρία Γαρεφαλάκη.

Οι δράσες του \”ΕΛΠΙΖΩ\”

Μέχρι τώρα το Δίκτυο έχει προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε πολλές οικογένειες, όπως επίσης έπιπλα και άλλα οικιακά σκεύη από προσφορές των φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών. Ακόμα, το Δίκτυο βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά της Παιδόπολης και στις Φυλακές Νεάπολης.

«Μαθήματα Αλληλεγγύης» σε παιδιά Λυκείου και Γυμνασίου από την ΕΛΜΕ Λασιθίου με ευθύνη του ΠΟΚΑΝ στον Άγιο Νικόλαο με τη συμμετοχή 16 καθηγητών.

«Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο» στο παλαιό κτίριο του Εργατικού Κέντρου, στις Εργατικές Κατοικίες, έναντι του πάρκου κυκλοφορικής αγωγής. Επίσης θα συλλέγονται σε ειδικό κυτίο στην είσοδο των Νοσοκομείων Αγ. Νικολάου και Νεάπολης.

Παζάρι αντικειμένων & ρούχων από τον ΟΚΥΔΑΝ 16-17-18/03/2012

Ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν διοργανώνει «Παζάρι Αντικειμένων και Ρούχων» την Παρασκευή 16/3/2012 από της 10:00 το πρωί μέχρι της 19:00το βράδυ το Σάββατο 17/3/2012 από της 10:00 το πρωί μέχρι της 19:00 το βράδυ και τη Κυριακή 18/3/2012 από της 10:00 το πρωί μέχρι της 14:00 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του κτηρίου Μιραμπέλλο δίπλα στην Αγία Τριάδα. Τα έσοδα από το παζάρι θα διατεθούν για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το « Καλάθι Ελπίδας» του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγίου Νικολάου «Ελπίζω» θα βρίσκεται από το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατίθενται σε άπορες οικογένειες. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Το ΜΑγαΖΙ είναι και πάλι κοντά μας καθημερινά!(κτίριο ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ δίπλα στην Αγία Τριάδα) – – Ανοιχτό για όλους μας! 1 ευρώ από εμάς Χίλιες Ελπίδες για άλλους! Θα βρείτε ρούχα, παπούτσια και διάφορα αντικείμενα. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από 9.00 έως 13.00, Τετάρτη από 16.00 έως 19.00. «Ελπίζω» Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχουν προγραμματιστεί επίσης «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο» με κουπόνια όπου σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος λειτουργίας και καλλιτεχνικά δρώμενα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ελπίζω» αποτελείται από τους παρακάτω φορείς: Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, την ΕΛΜΕ Λασιθίου, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, το Σύλλογο δασκάλων Νηπιαγωγών Οροπεδίου Λασιθίου –Μεραμπέλλου, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου , την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ομάδα Εθελοντών μεταξύ των οποίων είναι η Άννα Φαζού, η Μαρία Γαρεφαλάκη, η Στέφη Δατσέρη, ο Χρήστος Καλφόπουλος, ο Αντώνης Φούσκης και ο Θάνος Κορομπύλιας.

Οι οικογένειες και τα άτομα που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίου Νικολάου και τους άλλους φορείς να απευθύνονται στις παρακάτω υπηρεσίες:

α) Στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (κτίριο ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ δίπλα από την Αγία Τριάδα) στα τηλέφωνα 28410 86 090 & 86 100
β) Στο ΚΑΠΗ Νεάπολης στο τηλέφωνο 28410 32 245
γ) Στα γραφεία του τμήματος Κοινωνικής Αρωγής Δήμου Αγίου Νικολάου (κ. Θάνου) στο τηλέφωνο 28413 40 390
δ) Στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Κριτσάς, Ελούντας, Νεάπολης, στις Τοπικές Κοινότητες, στους πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και στους φορείς, σωματεία και συλλόγους που ασκούν κοινωνική πολιτική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook