Σαν να μην του έφταναν τα πολιτικά προβλήματα, ο γιος του Γάλλου προέδρου πέταξε ντομάτες σε φρουρό των Ηλυσίων πεδίων και ο Σαρκοζί έσπευσε να της ζητήσει προσωπικά «συγνώμη».

Ο μικρότερος γιος του Γάλλου προέδρου, ο 15χρονος Λουί, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και αποφάσισε να διασκεδάσει με δυο φίλους του με έναν ατίθασο τρόπο, πετώντας μία ντομάτα και ένα κομμάτι μάρμαρο σε αστυνομικό της φρουράς του μεγάρου των Ηλυσίων!

Φυσικά, συνεργάτες του Σαρκοζί προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» το περιστατικό η γυναίκα όμως κατήγγειλε το γεγονός και ο Σαρκοζί έσπευσε να της ζητήσει προσωπικά συγνώμη, προκειμένου το θέμα να μην λάβει περαιτέρω διαστάσεις.

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου καταποντίζεται καθημερινά και, ως ύστατο χαρτί, ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να κάνει άνοιγμα στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Σε χθεσινή του προεκλογική συγκέντρωση στο προάστιο Βιλπέν του Παρισιού, τη μεγαλύτερη ως τώρα, ο Γάλλος πρόεδρος έπαιξε το «χαρτί» του μεταναστευτικού ζητήματος, ζητώντας πρόοδο στην προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση, αλλιώς απείλησε ότι η Γαλλία θα αποχώρηση από την συνθήκη Σένγκεν.

Ο Σαρκοζί θέλει να προσελκύσει τώρα τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς υποψήφιο καθώς η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρί Λεπέν, κινδυνεύει να μην να μην κατέβει υποψήφια για πρόεδρος,καθώς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές εκλεγμένων πολιτικών που χρειάζεται.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανίας, η οποία ξεκαθάρισε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία μέσα στο χώρο Σένγκεν αποτελεί «ένα πολύτιμο αγαθό» αλλά απέφυγε να « εκφραστεί λεπτομερώς» σχετικά με «αυτά τα πολύ γαλλικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας».

Εκτός αυτού, ο Γάλλος πρόεδρος πρόβαλλε και το κατόρθωμα της κυβέρνησης του σχετικά με την «σωτηρία της Ελλάδας», όπως είπε, με τη δράση του και τις πρωτοβουλίες που πήρε στην Ευρώπη. « Τώρα που έχουμε αφήσει πίσω μας την ελληνική κρίση, πρόσθεσε, όποιος αγνοεί την δουλειά που έχει γίνει, είναι ανάξιος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook