Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Συρίας Μουστάφα Τλας βρίσκεται στο Παρίσι εδώ και μερικές ημέρες, όπως δήλωσαν μέλη της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσουν αν ο Τλας έχει αυτομολήσει.

\”Βρίσκεται στη Γαλλία εδώ και πέντε ημέρες, μετά τον καβγά του με τον Άσεφ Σάουκατ, κουνιάδο του Μπασάρ αλ Άσαντ και υφυπουργό Άμυνας \”, εξήγησε ο Μοχάμαντ αλ Ρασντάν, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υποστήριξης της Συριακής Επανάστασης.

Ο Μουστάφα Τλας έφτασε στο Παρίσι συνοδευόμενος από τον γιο του Φίρας, έναν επιχειρηματία, όπως αναφέρουν πολλές πηγές από την εξόριστη στη Γαλλία συριακή αντιπολίτευση. Ο άλλος γιος του, ο Μάναφ αξιωματικός του συριακού στρατού, εξακολουθεί να βρίσκεται στη Δαμασκό.

\”Ο Μουστάφα Τλας και ο γιος του Φίρας έφτασαν την Κυριακή στο Παρίσι. Δεν πιστεύω ότι αυτομόλησε. Είναι εδώ με την άδεια του καθεστώτος\”, εκτίμησε μία άλλη πηγή από την συριακή αντιπολίτευση.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες. \”Δεν έχω πληροφορίες για το θέμα. Φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι λιποταξίες από το συριακό καθεστώς\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό. Πριν από τέσσερις ημέρες, αυτομόλησε από την κυβέρνηση Άσαντ και ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών.

Ο Μουστάφα Τλας, σουνίτης και στενός συνεργάτης του Χαφέζ αλ Άσαντ -πατέρας του Μπασάρ ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το 1970 ως το 2000-, διετέλεσε υπουργός Άμυνας της Συρίας από το 1972 ως το 2004.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook