Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες θα πραγματοποιήσει στις 3 μ.μ. η ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Υποδομών, όπου θα συνεδριάσει για το ζήτημα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, να εκχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Σημειώνει ακόμη ότι είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που ο κ. Σγουρός συγκαλεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για να αποφασίσει την «Υλοποίηση των Έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική»

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρευρεθούν έξω από το αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να διατρανώσουν την αντίθεση τους «στο σχέδιο εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους».