Ακόμη ένα επεισόδιο στην αντιπαράθεση της ΝΔ με το Συνασπισμό παίζεται με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η ΝΔ κατηγορεί το κόμμα της αριστεράς ότι προσπαθεί να σταματήσει τις παρελάσεις δια της βίας και ότι με τις σχεδιαζόμενες διαμαρτυρίες θα αμαυρώσει την εθνική επέτειο.

\”Το πρόβλημα δεν είναι αν γίνονται παρελάσεις, έχετε αναρωτηθεί ποιος άνοιξε την πόρτα του τρελοκομείου και προκάλεσε την οργή και τις αντιδράσεις του κόσμου;\” είπε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

\”Καλείτε τους πολίτες να κάνουν διαδηλώσεις στις παρελάσεις;\” ρώτησε ο κ. Μιχελάκης το συνομιλητή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

\”Σε καλέσματα κοινωνικά και συλλογικά καλούμε τον κόσμο μας να συμμετάσχει\”, απάντησε ο κ. Στρατούλης και παρατήρησε ότι \”ο κόσμος θα κατέβει να διαδηλώσει έτσι κι αλλιώς. Εμείς, όπου διαδηλώνει κόσμος είμαστε εκεί\”. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι \”οι μούτζες και οι προπηλακισμοί δεν είναι σωστοί\”.

\”Καλά κάνει και διαδηλώνει ο κόσμος γιατί αυτή τη στιγμή υφίσταται μια μεγάλη αδικία\” απάντησε ο κ. Μιχελάκης και επέμεινε στο ερώτημά του αν ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά αυτούς που αμαυρώνουν τις διαδηλώσεις. \”Γιατί δε λέτε ευθέως εμείς διαφωνούμε με τις παρελάσεις, δεν τις θέλουμε, δεν τις πιστεύουμε;\” συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και εγκάλεσε το στέλεχος του Συνασπισμού ότι \”άνθρωποι από το χώρο σας έφτασαν στο σημείο να λένε ότι η καταστροφή της Σμύρνης ήταν ατύχημα…\”.

\”Τον κόσμο δεν τον κατεβάζουμε εμείς. Εσείς με το ΠΑΣΟΚ τον κατεβάζετε με τις πολιτικές που ακολουθείτε\”, ανταπάντησε ο κ. Στρατούλης. 

\”Σας βολεύει να διογκωθεί η πολιτική του κόσμου. Είστε κήρυκες της δραχμής και της καταστροφής\”, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης. 

Η κόντρα των δύο αντρών λίγο έλειψε να τεθεί εκτός ορίων, όταν ο κ. Στρατούλης σχολιάζοντας τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους ταραξίες και τους μπαχαλάκηδες υποστήριξε ότι \”η μόνη κουκούλα που έβγαλε η ΝΔ είναι η αντιμνημονιακή\”.

\”Θέλετε να αλλάξετε την ατζέντα και να κρύψετε τις ευθύνες σας γιατί κάνατε την κωλοτούμπα και στηρίξατε το μνημόνιο\” επισήμανε ο κ. Στρατούλης.

\”Είστε κήρυκες της καταστροφής και της δραχμής και δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε ιδεολογική ασυλία\”, τόνισε ο κ. Μιχελάκης. 

Συνεχίζοντας τη λεκτική αντιπαράθεση, ο κ. Σταρτούλης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι \”έχει συμφωνήσει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ για να ληφθούν μέτρα 11 δισ.ευρώ τον Ιούνιο\”.

\”Η αυτοδυναμία είναι ο στόχος της ΝΔ\”, εξήγησε ο κ. Μιχελάκης και διερωτήθηκε: \”οι κυβερνήσεις που δεν είναι αυτοδύναμες πως θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση; Φανταστείτε να πρέπει να αλλάξεις ένα υπουργό που δεν τραβάει και να χρειάζονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα…\”.

\”Δεν είπε ποτέ κανείς ότι σωθήκαμε, το ότι πέρασε το PSI δε σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα\”, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. 

Αυτή τη στιγμή ;

Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε άλλες εκλογές επειδή ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook