Μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Παρασκευή οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων.

Στα πλαίσια του μαθήματος του Κοινωνικού Γραμματισμού μελετούν έννοιες και διαστάσεις της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, οργάνωσε παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής ιστορικής γνώσης με αφετηρία τα υλικά κατάλοιπα της αρχαιότητας.

Σχεδιαστής της παρουσίασης αυτής ο υπάλληλος του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ναπ. Ξιφαράς.

Ο κ. Ξιφαράς μοιράστηκε με τους εκπαιδευόμενους την προσωπική του εμπειρία από ανασκαφές στην περιοχή του Ν.Χανίων, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από ευρήματα και αρχαιολογικές εργασίες, κυρίως όμως, με άμεσο και κατανοητό τρόπο, τους εξήγησε τη μέθοδο αξιοποίησης και τη σημασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Μοιράστηκε μαζί τους το ενδιαφέρον, το μεράκι και την αγωνία των αρχαιολόγων για την ανακάλυψη, τη διάσωση και τη διατήρηση των αρχαιολογικών θησαυρών που υπάρχουν στον τόπο μας.

Παράλληλα, τους ανέλυσε τη διαδικασία με την οποίο τα ευρήματα αυτά μας «μιλάνε» για τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που χρησιμοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook