Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ θα έχει στις 11 το πρωί της Τρίτης η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα γίνει στο υπουργείο, θα είναι τα θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και τη στήριξη της οικονομίας με ρευστότητα για τα μεγάλα έργα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το μεσημέρι η κ. Διαμαντοπούλου αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Ευρωπαίους επιτρόπους Όλι Ρεν και Γιοχάνες Χαν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς το κοινοτικό χρήμα είναι ουσιαστικά η μόνη πηγή ρευστότητας για τη χώρα.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο κ. Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, είναι η πορεία και ο συντονισμός της τεχνικής βοήθειας που έχει ζητήσει η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο των επαφών του, θα συναντηθεί ακόμα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Την Πέμπτη, θα παρουσιάσει τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης.

* Σε κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου διαμαρτύρονται για τα σχέδια κατάργησης οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, για τις περικοπές προσωπικού, αλλά και τις μετατάξεις.