Η τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό ήταν στις 26 Οκτωβρίου όταν ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του διαδόχου του Πρίγκηπα.

 Στη συνέχεια ο κ. Ερντογάν υποβλήθηκε σε διαδοχικές (τουλάχιστον δύο) επεμβάσεις για την αφαίρεση πολυπόδων. Για να σταματήσει τη φιλολογία που αναπτύχθηκε στην Τουρκία ότι κάτι πολύ σοβαρό τρέχει με την υγεία του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναγκάστηκε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη για να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καρκίνο.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος είχε πει για να ενημερώσει τους Τούρκους, οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τον κ. Ερντογάν να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Τις τελευταίες 140 ημέρες, ο Τούρκος πρωθυπουργός εκτός από τα ταξίδια στο εξωτερικό περιόρισε στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις του.

 Από την "καραντίνα", σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ερντογάν βγαίνει το Σάββατο 17 Μαρτίου πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Για τις 26 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προγραμματίζει να ταξιδέψει στη Νότια Κορέα για την Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια, ενώ επιστρέφοντας αναμένεται να επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 28 Μαρτίου για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του Ιράν.