Καταγγελία ότι οι Συριακές δυνάμεις έχουν ναρκοθετήσει την περιοχή κοντά στα σύνορα του Λιβάνου και της Τουρκίας κατά μήκος της διαδρομής από την οποία περνούν Σύροι πρόσφυγες έκανε η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch.

Η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει στην έκθεσή της ότι αυτόπτες μάρτυρες στην Τουρκία, το Λίβανο και τη Συρία οι οποίοι είτε έχουν δει τα συριακά στρατεύματα να τοποθετούν νάρκες είτε έχουν τραυματιστεί από έκρηξη νάρκης.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για τη χρήση αυτών των \”τυφλών\” όπλων από οποιαδήποτε χώρα, οπουδήποτε και για κανένα σκοπό», δήλωσε ο Στιβ Γκουζ της Human Rights Watch.

Η Συρία χρησιμοποίησε για τελευταία φορά νάρκες στη διάρκεια της σύρραξης με το Ισραήλ στον Λίβανο, το 1982, αναφέρει η έκθεση και προσθέτει ότι το οπλοστάσιο της Δαμασκού θεωρείται ότι περιλαμβάνει κυρίως νάρκες κατασκευασμένες επί Σοβιετικής Ένωσης.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται η περίπτωση ενός 15χρονου Σύρου, του Ταλ Καλάχ, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι μετά την έκρηξη νάρκης τον Φεβρουάριο ενώ επιχειρούσε να μεταφέρει ένα τραυματία στον Λίβανο για νοσηλεία.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook