Μια σοβαρή υπόθεση που απασχολεί όχι μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, στην τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα \”Ισοτιμία\”.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διαπιστώσει όπως καταγγέλουν ότι τα τηλέφωνά τους (κινητά και σταθερά) παρακολουθούνται.

Έχουν μάλιστα φτάσει στο σημείο, όταν συναντώνται σε κάποιο μέρος για να συζητήσουν ένα πολιτικό ζήτημα, όχι μόνο να έχουν κλειστά τα κινητά, αλλά να αφαιρούν και την μπαταρία από τη συσκευή αφού έτσι, κατά τις πληροφορίες τους, ακυρώνεται η δυνατότητα πρόσβασης στην παρακολούθηση.

Σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό, οι «παρακολουθούμενοι» εκτιμούν ότι η συλλογή πληροφοριών για τις κινήσεις τους στοχεύει στην εκβίασή τους, ώστε να μην προχωρήσουν σε τολμηρά πολιτικά βήματα.

Το \”βαλιτσάκι\” της ΕΥΠ στο Ηράκλειο με αφορμή υπόθεση παιδεραστίας

Φυσικά, η παρακολούθησή τους (υπόθεση που, έτσι κι αλλιώς, έχει υψηλό οικονομικό κόστος) δεν γίνεται τυχαία.

Όπως υποστηρίζουν, το κέντρο της βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου έχει εγκατασταθεί η μία από τις έξι περίφημες «βαλίτσες» που κάνουν… θαύματα (στην κυριολεξία) σ’ αυτόν τον τομέα.

Η «βαλίτσα» ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και συγκεκριμένα στην ΕΥΠ, που την έχει εγκαταστήσει εκεί για να εξαρθρώσει το κύκλωμα παιδεραστίας. Και προφανώς η πληροφόρηση για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα είναι… παρελκόμενο, σε σχέση με το μέγα θέμα που την απασχολεί, και η διαλεύκανσή του αποτελεί όχι μόνο εθνική ανάγκη αλλά και κοινωνική απαίτηση. Το ερώτημα πάντως είναι ποιος έχει δώσει την εντολή η «βαλίτσα» να χρησιμοποιηθεί για πολιτικού χαρακτήρα θέμα.

Οι θιγόμενοι ζητούν ουσιαστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και κυρίως από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

Δήλωση Μ. Όθωνα σχετικά με την υπόθεση

Σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικου εντύπου περί παρακολουθήσεων της ΕΥΠ στο Ν. Ρεθύμνου, ο ΥφΠτΠ Μανώλης Όθωνας δήλωσε τα εξής :

\”Θεώρησα απολύτως φαιδρό το δημοσίευμα κυριακάτικου εντύπου περί δήθεν παρακολούθησης από την ΕΥΠ, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, πολιτικών στελεχών του Ν.Ρεθύμνου. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε ανάξιο, όχι απάντησης αλλά έστω και απλού σχολιασμού. Θα επιμείνω σ’ αυτή την θέση, προσθέτοντας απλά ότι ο χαρακτηρισμός της φαιδρότητας, της ανευθυνότητας και της ανοησίας αφορά και όσους άκριτα αναπαράγουν την «είδηση». Πολύ δε περισσότερο αφορά όσους την αξιοποιούν πολιτικά και κοινοβουλευτικά\”.

με πληροφορίες από εφημερίδα \”Iσοτιμία\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook