Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής με την κατηγορία ότι ζήτησαν 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.

Με εισαγγελική διάταξη η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τα στοιχεία τους στην δημοσιότητα «προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων από τους ίδιους», ζητώντας την συνδρομή πολιτών που μπορεί να έχουν πέσει θύματα τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας κατήγγειλε ότι ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχείς δικαιολογίες απαιτούσαν το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να συναντηθεί με τους υπαλλήλους στο σταθμό του Μετρό «Κεραμεικός». Εκεί συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι.

Στα γραφεία των δυο συλληφθέντων στο υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκαν οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους παρουσία εισαγγελέα, όπου βρέθηκαν χρήματα, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών, αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν στις οικίες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο κατηγορουμένων.