Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις για πολλές ημέρες και θα χρησιμοποιείται μόνον για τις αντιπροσωπείες που θα έρθουν για να παραστούν στις υπουργικές συνόδους και στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν από τις 27 ως τις 29 Μαρτίου στην πρωτεύουσα του Ιράκ, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Θα κλείσουμε (για τις εμπορικές πτήσεις) από τις 26 ως το τέλος της συνόδου κορυφής», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρακινής πολιτικής αεροπορίας Νάσερ Χουσέιν Μπαντάρ.

«Το αεροδρόμιο θα λειτουργεί μόνον για την υποδοχή των αντιπροσωπειών», πρόσθεσε.

Άλλος αξιωματούχος της ασφάλειας του αεροδρομίου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό από τις 26 ως τις 30 Μαρτίου.

Το Ιράκ θα φιλοξενήσει στις 27 Μαρτίου τη σύνοδο των αράβων υπουργών Οικονομίας και στις 28 σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, πριν από τη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου.

Η τελευταία φορά που η Βαγδάτη φιλοξένησε σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου ήταν το 1990.

Το θέμα της ασφάλειας της συνόδου κορυφής είναι πολύ σημαντικό σε μια χώρα που έπειτα από χρόνια πολέμου και βίας αντιμετωπίζει δυσκολίες για την επάνοδο στη σταθερότητα.
Επίσης τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί πολλές φονικές επιθέσεις στη Βαγδάτη, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook