Σε εισαγωγή στην αγορά ενός νέου προγράμματος υγείας, του bonjour health, προχωρά η CNP Marfin Ζωής, Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής του Ομίλου CNP Marfin Insurance Holdings Ltd στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το νέο προϊόν θα προωθείται μέσα από το νέο δίκτυο ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τη δημιουργία του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει η Εταιρία.

Σκοπός της Εταιρίας μέσω της εισαγωγής στην αγορά του νέου προϊόντος και της σύστασης του νέου δικτύου της, είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών των πελατών της, η περαιτέρω ενδυνάμωση των εργασιών της και η αύξηση του μεριδίου αγοράς και της κερδοφορίας της.

Το bonjour health είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα υγείας, το οποίο επιτρέπει στον ασφαλισμένο να αισθάνεται ασφάλεια σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την υγεία του και προσφέρει προνόμια και καλύψεις που στηρίζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες λειτουργίας και αφορούν σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, παροχές δευτεροβάθμιας (νοσοκομειακής) περίθαλψης και χειρουργικά επιδόματα. Πρόκειται για ένα σύνθετο προϊόν, η προώθηση του οποίου απαιτεί την ύπαρξη ενός δικτύου εξειδικευμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Όσον αφορά στον πρώτο πυλώνα, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει προς όφελός του υπηρεσίες και παροχές πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, με δωρεάν απεριόριστες προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις σε επιλεγμένες ειδικότητες, δωρεάν check up ετησίως, εξειδικευμένα check up με προνομιακή τιμολόγηση, διαγνωστικές εξετάσεις με έκπτωση 80% ή 85% και έως του ποσού των €1.500, ετησίως.

Όσον αφορά στο δεύτερο πυλώνα, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη θέση νοσηλείας του (Α ή Β θέση), το ύψος του εκπιπτόμενου ποσού (€400 ή € 1.000 ή €1.500 ή €3.000, ετησίως) και να εξασφαλίσει κάλυψη έως 1.000.000€ με κάλυψη εξόδων 100% στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

Τέλος και όσον αφορά στον τρίτο πυλώνα, πολύ σημαντική παροχή του προϊόντος είναι η καταβολή χειρουργικού επιδόματος ανάλογα με τη βαρύτητα και το είδος της επέμβασης, σε περίπτωση χειρουργικού περιστατικού για το οποίο δε θα υποβληθούν δαπάνες προς αποζημίωση.

‘Oπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CNP Marfin Insurance Holdings Ltd, κ. Τάκης Φειδία:

«Με το bonjour health εγκαινιάζουμε την αλλαγή στρατηγικής του Ομίλου μας στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα το επιχειρησιακό μας μοντέλο ήταν επικεντρωμένο στο bancassurance, δηλαδή όλες οι πωλήσεις μας γίνονταν μέσω Τραπεζικών δικτύων και συγκεκριμένα των τραπεζικών δικτύων της Marfin Egnatia Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Επιπλέον, ο κος Φειδία έδωσε μια περιγραφή και κάποια σημαντικά οικονομικά στοιχεία του Ομίλου της CNP Marfin Insurance Holdings, καθώς και της μητρικής της CNP Assurances:

«Η CNP Marfin Insurance Holdings Ltd, δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 μετά τη συμφωνία μεταξύ CNP Assurances και Marfin Popular Bank. Η CNP Assurances κατέχει το 50.1% και η Marfin Popular Bank το 49.9%.

Η CNP Assurances είναι σταθερά, από το 1991, η πρώτη ασφαλιστική εταιρία Ζωής στη Γαλλία και μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ευρώπη, με ιστορία μεγαλύτερη των 150 ετών. Η CNP Assurances είναι εταιρία εισηγμένη στο Γαλλικό Χρηματιστήριο και το 2010 είχε παραγωγή ασφαλίστρων €32 δις και συνολικά κέρδη μετά φόρων €1 δις.

Κάτω από τον Όμιλο της CNP Marfin Insurance Holdings Ltd, υπάρχουν στην Κύπρο, η Laiki Cyprialife, που είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία ζωής και η Λαϊκή Ασφαλιστική που είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία γενικού κλάδου. Στην Ελλάδα ο Όμιλος μας προωθεί τα προϊόντα του μέσω τριών διαφορετικών Εταιριών, της CNP Marfin Ζωής, της CNP Marfin Ασφαλιστικής και της CNP Marfin Πρακτορειακής.

Κατά την 31/12/2010 ο Όμιλος της CNP Marfin Insurance Holdings Ltd, πέτυχε ασφάλιστρα ύψους €203εκ από τα οποία το 54% ή τα €109.6εκ. αφορούσαν σε ασφάλιστρα του κλάδου ζωής και 46% ή €93.4εκ. αφορούσαν σε ασφάλιστρα του κλάδου ζημιών. Στον τομέα των προϊόντων υγείας ο Όμιλος μας πέτυχε το 2010 μία αύξηση της τάξεως του 11,4% στα ασφάλιστρα.

Βασισμένος στις αξίες και τη στρατηγική της μητρικής μας CNP Assurances, o Όμιλος μας προσφέρει τόσο στην κυπριακή όσο και στην ελληνική αγορά μία πλήρη γκάμα προϊόντων με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πελάτη για προστασία της οικογένειας, για ετοιμασία ενόψει συνταξιοδότησης, για προστασία από αναπάντεχα γεγονότα και για αποταμίευση.»

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος για την Ελλάδα της CNP Marfin Insurance Holdings Ltd, κος Jean Pascal Garret, επισήμανε ότι:

«Μέσω των συνεργασιών bancassurance που έχουμε μέχρι στιγμής, προωθούμε προϊόντα, τα οποία καλύπτουν τις βασικές ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι πελάτες αναζητούν προϊόντα που να ανταποκρίνονται περισσότερο στις δικές τους ανάγκες σε συνδυασμό με υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης σε λογική τιμή.

Πιστεύουμε ότι οι ασφαλίσεις προσώπων αποτελούν μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες. Για το λόγο αυτό παρά την οικονομική κρίση, είμαστε μία Εταιρία η οποία επενδύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εργασιών της, δημιουργώντας ένα προϊόν, το οποίο θα προωθηθεί από ένα ανεξάρτητο δίκτυο διαμεσολαβητών.

Το bonjour health είναι ο δικός μας απλός, καθημερινός τρόπος να παρουσιάσουμε την εταιρία μας όχι ως μία επιπλέον «λύση» αλλά ως μία «υπόσχεση» υποστήριξης στο ευαίσθητο τομέα της υγείας για τους πελάτες.»

Ο Γενικός Διευθυντής της CNP Marfin Ζωής, κος Δημήτρης Σπανός, υπογράμμισε ότι:

«H τάση της αγοράς ιδίως στην παρούσα χρονική περίοδο αλλά και μεσοπρόθεσμα είναι η προσφορά προϊόντων για την κάλυψη της Υγείας των Ασφαλισμένων. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι αλλαγές, αλλά και τα προβλήματα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, για νέες, διαφορετικές λύσεις που θα καλύψουν τις ελλείψεις που δημιουργούνται. Το bonjour health είναι ένα σύγχρονο προϊόν υγείας, το οποίο ικανοποιεί ακριβώς αυτό το σκοπό καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των περιστατικών υγείας των πελατών.»

Τέλος, ο κ. Γιώργος Βαρσαμής, Διευθυντής Ανάπτυξης του νέου δικτύου, ανέφερε ότι:

«Σημαντικές αλλαγές έχουν σημειωθεί στην ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα δίκτυα διαμεσολαβούντων, κυρίως λόγω των συγχωνεύσεων των Εταιριών, αναστολής λειτουργίας κάποιων από αυτές, καθώς και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σταδιακά, λοιπόν, όλες αυτές οι αλλαγές έχουν διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στην αγορά των διαμεσολαβούντων, όπως ανάγκη για νέες συνεργασίες από διαμεσολαβούντες με μεγάλη εμπειρία στις πωλήσεις ζωής και υγείας, περισσότερη ελευθερία στις επιλογές των προϊόντων που θα διανέμουν στην αγορά, ένα ξεκάθαρο και όσο το δυνατόν σταθερό πλαίσιο αμοιβών καθώς και την ανάγκη για νέα προϊόντα στο χώρο της ασφάλισης υγείας, που σήμερα έχουν τη δική τους δυναμική στην αγορά.

Όλες τις παραπάνω ανάγκες έρχεται να καλύψει η CNP Marfin Ζωής με τη δημιουργία ενός δικτύου ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και τη δημιουργία του νέου της προϊόντος υγείας, το bonjour health.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook