Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαγραμμένοι της ΝΔ, οι οποίοι στη συνέχεια θα προσχωρήσουν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», την ίδρυση των οποίων ανακοίνωσε ο κ. Πάνος Καμμένος την περασμένη Κυριακή από το Δίστομο.

Από τον κανονισμό της Βουλής προβλέπεται ότι για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας χρειάζονται κατ\’ ελάχιστον δέκα βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, στο νέο εγχείρημα που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας -ενδεχομένως αύριο- εκτός από τον κ. Πάνο Καμμένο, θα συμμετέχουν η κυρία Έλενα Κουντουρά, ο κ. Χρήστος Ζώης, ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο κ. Παναγιώτης Μελάς, ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης, η κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδου, η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο κ. Σπύρος Γαληνός, ο κ. Γιώργος Βαγιωνάς.

Ανεξάρτητοι θα παραμείνουν οι κ.κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Καρασμάνης και Μαργαρίτης Τζίμας. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα περιμένουν τις κινήσεις της λεωφόρου Συγγρού. Ενδέχεται κάποιοι να επιστρέψουν στη ΝΔ ή να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα σε δεύτερη φάση αν και κάποιοι λένε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Πάντως σήμερα ο κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η «η πανστρατιά που κήρυξε ο κ. Σαμαράς απευθύνεται στην κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αφορά πια βουλευτές και κόμματα.

Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή στη ΝΔ των πέντε βουλευτών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για πανστρατιά του κ. Σαμαρά και υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου, που είχαν καταψηφίσει. Είναι οι κ.κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης.

Η ίδρυση του νέου κόμματος που θα αποκτήσει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση προκαλεί νευρικότητα στη λεωφόρο Συγγρού, αφού δίνει διέξοδο στους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους της λαικής Δεξιάς.

Η ΝΔ πάντως ακολουθεί σκληρή γραμμή, βάζοντας σαν προυπόθεση για τους υποψηφίους που θα συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές, «ότι δεν θα γυρίζουν ανά την επικράτεια μιλώντας κατά του Μνημονίου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook