ΧΑΝΙΑ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

Η μέρα που σε καλωσόρισε ο τόπος και οι άνθρωποι που σε αγάπησαν.

Ήρθες για να δώσεις μια πολύ μεγάλη μάχη για την ίδια σου τη ζωή. Και όλοι εμείς οι φίλοι σου και οι δικοί σου ανυποψίαστοι για το τι θα επακολουθούσε, εξακολουθούσαμε να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε για το επόμενο θεατρικό έργο.

Από σένα αντλούσαμε τη δύναμη˙ γιατί εσύ μας έλεγες ότι το θηρίο που παρουσιάστηκε, θα το νικούσες και θα προχωρούσες.

ΧΑΝΙΑ 10 ΜΑΡΤΗ 2012

Τα μάτια της καλοσύνης έκλεισαν για πάντα. Έκλεισαν έχοντας δίπλα σου όλους του ανθρώπους που σε αγάπησαν και θα σε αγαπούν.

Και εγώ τώρα αισθανόμενος την ανάγκη μα και την υποχρέωση απέναντι σ’ αυτούς που σε ήξεραν λίγο, στέκομαι εδώ μπροστά σου για να καταθέσω τις αρετές σου, ακριβέ μου φίλε.

Ότι πιο λαμπερό έβλεπε κανείς σε σένα ήταν το χαμόγελό σου. Οι αξίες της ανθρωπιάς που κουβαλούσες και που ήταν θέσεις και τρόπος της ζωής σου. Ήσουν ντόμπρος, ευθύς, καλοσυνάτος, με ένα καλό λόγο για όλους με αγάπη και σεβασμό για τους συναδέλφους μας κυρίως για τα νέα παιδιά, άνθρωπος του λόγο τιμής, περήφανος, ανυποχώρητος, ασυμβίβαστος σε οτιδήποτε είχε σχέση με την ευτέλεια, ένας από τους πιο χουβαρντάδες αισθημάτων που έχω γνωρίσει.

Ψυχάρες, αποκαλούσες τους γύρω σου κι ας μην τους ήξερες τόσο καλά.

Εσύ ήσουν η ψυχάρα, ακριβέ μου φίλε, γιατί η δοτικότητά σου πολλές φορές ξεπερνούσε τα όρια.

Πέρα όμως από ένας καλός φίλος όλων μας, ήσουν και ένας σπουδαίος συνεργάτης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης. Μας τίμησε η καλλιτεχνική σου και προσωπική σου υπογραφή τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού που τόσο αγάπησες και αγαπήθηκες και εμένα προσωπικά σε ευχαριστούμε.

Εδώ σταματώ. Όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε, με υγρά μάτια σε αποχαιρετούμε.

Οι Χανιώτες σου στέλνουν και αυτοί το δικό τους χαιρετισμό και λίγο χώμα από αυτό που αγάπησες.

Ξέρεις φίλε Νίκο, ότι ο αποχαιρετισμός κάτω στην Κρήτη είναι: Καλή αντάμωση.

Καλή αντάμωση ακριβέ μου φίλε, φίλε όλων μας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook