Η προμήθεια νοθευμένων καυσίμων και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό \”δεν διατελέσθη μόνο κατά το παρελθόν, αλλά συνεχίζεται όπως προκύπτει από πρόσφατες χημικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα από δεξαμενές της 1ης Στρατιάς, από στοιχεία του Υπ. Οικονομικών (όπου το 2011 ήταν 9 στα 9 νοθευμένα), από πρόσφατο έγγραφο του ΓΕΣ (που αναφέρεται σε 3 δείγματα νοθευμένα) και από πρόσφατη ανάλυση δειγμάτων από το ΣΔΟΕ\”, επισημαίνει ο Γιώργος Σούρλας, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για τη διαφάνεια.

\”Επιβάλλεται να αναζητηθούν οι ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις όλων των αρμοδίων που έπληξαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και ζημίωσαν τη χώρα με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ\” τονίζει ο κ. Σούρλας και επιρρίπτει ευθύνες στους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη \”που ενώ διαβεβαίωναν εγγράφως την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι «δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα νοθείας στα καύσιμα», έρχεται σήμερα και τους διαψεύδει ο υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος\”.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι \”οι διενεργηθέντες επαναληπτικοί έλεγχοι στο τέλος του 2011 κατέδειξαν ότι, οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις ανήκει στο παρελθόν\”.

Ο υφυπουργός Άμυνας δηλωνει ότι \”σήμερα, όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα νοθευμένων καυσίμων, αλλά ως αποτέλεσμα των παραπάνω πρωτοβουλιών είναι εγγυημένη η προμήθεια ποιοτικών καυσίμων, που υπηρετούν την επιχειρησιακή αρτιότητα και αποτελεσματικότητα των στελεχών, υλικών και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων\”.

\”Επιβάλλεται να διερευνηθεί επιτέλους από την τακτική και στρατιωτική δικαιοσύνη ποιοι νόθευαν τα καύσιμα, να επιβληθούν κυρώσεις και να επιστραφούν τα καταχρασθέντα ποσά. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο και τα άτομα να εντοπιστούν και τα ποσά να υπολογιστούν. Επιβάλλεται να σταματήσει επιτέλους και η προμήθεια καυσίμων ανευ διαγωνισμού\”, ζητά ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για τη διαφάνεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook