Το θέμα της επανεκκίνησης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, για τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβάσεις παραχώρησης με επιχειρηματικούς ομίλους και τράπεζες που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση και λειτουργία τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του την επανεκκίνηση αυτών των έργων, τα οποία έχουν σταματήσει από πέρυσι. Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους τα έργα συνεχίζονται κανονικά μόνο στον άξονα της Καλαμάτας.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Βορίδης, η συζήτηση ήταν εκτενής, καθώς πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να δοθεί προτεραιότητα σε αυτή την πολυσύνθετη διαδικασία και να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν εκ νέου να κατασκευάζονται έργα και κυρίως, όπως τόνισε, να μην ανακοπούν κατά την επερχόμενη προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε και για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί και γενικότερα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Όσον αφορά τα ταξί είπε ότι περιμένει την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος, ενώ για τα κλειστά επαγγέλματα είπε πως αποτελούν νομοθετική προτεραιότητα της κυβέρνησης και σύντομα θα αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία.