Στον εισαγγελέα εφετών για τα χρηματικά εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό παραπέμπει η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, τον σύζυγο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , Ισίδωρο Κούβελο και τους πρώην ευρωβουλευτές Γιώργο Δημητρακόπουλο (ΝΔ) και Κωνσταντίνο Δρούτσα (ΚΚΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούβελος παραπέμπεται για τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό του Λονδίνου στον οποίο κατέληξε το 1 εκατομμύρια δολάρια, ο κ. Δημητρακόπουλος για το γεγονός ότι «ξέχασε» να καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» ενώ αυτό που έχει γίνει γνωστό για τον κ. Βελόπουλο είναι ότι μετέφερε στην Γερμανία 200.000 ευρώ.

Πάντως, ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης ανέφερε ότι ελέγχθηκαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 (χρήσης 2010) με εμβάσματα στο εξωτερικό. Μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε :

– Οι δηλώσεις των κ. Κούβελου, Βελόπουλου, Κ. Δρούτσα (τ. ευρωβουλευτής του ΚΚΕ) βρέθηκαν ανακριβείς, χωρίς επαύξηση περιουσιακής κατάστασης.

– Η δήλωση Δημητρακόπουλου ήταν εκπρόθεσμη. Ελέγχθηκε και δεν διαπιστώθηκε επαύξηση περιουσιασκής κατάστασης

Αυτές οι τέσσερις πάνε στον εισαγγελέα Εφετών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook