«Κλειδώνει» ως ημερομηνία των εκλογών η 29 Απριλίου, σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές. Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά – το ίδιο χρονικό διάστημα – θα προκηρυχθούν οι εκλογές.

Η κυβέρνηση, όπως δημοσιεύει η real.gr φέρεται να εξετάζει την τοποθέτηση προσώπων κοινής αποδοχής στα κρίσιμα υπουργεία για τη διεξαγωγή των εκλογών, πρωτίστως για το υπουργείο Επικρατείας, πολύ περισσότερο καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πολιτευτεί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες θα είναι – για ευνόητους λόγους – οι περισσότερο «τηλεοπτικές» εκλογές της μεταπολίτευσης .

Ο Σαμαράς θέτει θέμα υπηρεσιακών υπουργών

Το θέμα των υπηρεσιακών υπουργών έθεσε σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θέτει θέμα, πέραν της αλλαγής του κυβερνητικού εκπροσώπου, και για τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ο κ. Παπαδήμος πάντως φέρεται να μην συζητά αλλαγή του κ. Τάσου Γιαννίτση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook