Όσο μεγαλώνεις, χρειάζεται να προσαρμόζεις το μακιγιάζ σου στις ανάγκες της επιδερμίδας και στο στυλ σου. Υιοθετώντας μερικές απλές, πρακτικές συνήθειες στο καθημερινό make-up, αφαιρείς χρόνια από το πρόσωπο και αποκτάς πιο νεανική εμφάνιση.

Βάση: Προσοχή στην υφή

Για τέλεια βάση, που δεν τονίζει τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες, επίλεξε ένα υγρό και λεπτόρρευστο φον ντε τεν. Η επιδερμίδα σου χρειάζεται να είναι καλά ενυδατωμένη προκειμένου το φον ντε τεν να προσφέρει φυσική κάλυψη. Προσοχή στην απόχρωση, η οποία πρέπει να είναι ζεστή και όχι πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σου. Απόφυγε τα πολύ “βαριά” κονσίλερ, γιατί τονίζουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και επίλεξε ρουζ σε σκούρα ροζ απόχρωση για περισσότερη λάμψη.

Μάτια: Φωτεινές σκιές

Οι ματ, σκούρες σκιές “σκληραίνουν” το βλέμμα και τονίζουν τις λεπτές γραμμές. Γι\’ αυτό καλό είναι να προτιμάς απαλές ή γήινες αποχρώσεις με ελαφρείς ιριδισμούς.Για “ξεκούραστο” βλέμμα πρόσθεσε ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Βλεφαρίδες: Τρικ για «ανόρθωση»
Η μαύρη μάσκαρα τονίζει το βλέμμα καθώς έρχεται σε αντίθεση με το λευκό της κόρης. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε αρκετή στην εξωτερική γωνία του ματιού. Απόφυγε τη μάσκαρα και το μολύβι ματιών στα κάτω βλέφαρα γιατί μικραίνουν το περίγραμμα τους, βαραίνουν το βλέμμα και προσθέτουν χρόνια. Για περισσότερο μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες χρησιμοποίησε μια ειδική βάση πριν από τη μάσκαρα.

Χείλη: Απόκτησε όγκο

Με το πέρασμα του χρόνου τα χείλη λεπταίνουν και χάνουν τον όγκο και το σχήμα τους. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου για να σχηματίσεις το περίγραμμα και επίλεξε ένα κραγιόν σε ουδέτερη, παλ απόχρωση. Τα σκούρα κραγιόν με ματ υφή δείχνουν τα χείλη πιο λεπτά. Προτίμησε κρεμώδεις υφές και ανοιχτά χρώματα, ενώ μην ξεχνάς το λιπγκλός γιατί χαρίζει λάμψη και όγκο.

Νύχια: Η λεπτομέρεια μετράει

Το σκούρο κόκκινο είναι ένα κλασικό και αγαπημένο χρώμα, απαιτεί όμως άψογα χέρια και λευκή, ομοιόμορφη επιδερμίδα. Αν δεν πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις και υπάρχουν καφέ κηλίδες στο δέρμα σου, προτίμησε μια ουδέτερη, μπεζ απόχρωση για περιποιημένο μανικιούρ που δεν τονίζει τις ατέλειες.

madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook