Όταν όλοι προσπαθούν να διασπείρουν φήμες για τον αρνητισμό των Γερμανών στο να επισκεφθούν την Ελλάδα, ο δήμος Φαιστού αποδεικνύει πως η προσέγγιση και οι καλές σχέσεις με τη Γερμανία δεν διαχωρίζονται από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Κι αυτό γιατί στην Πόμπια του Δήμου Φαιστού, μέσα στο όλο δυσμενές κλίμα, όχι μόνο φιλοξενήθηκε μία από τις πιο γνωστές Καρναβαλικές Ομάδες της Γερμανίας, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν μαζί τους την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Η μεγάλη καρναβαλική ομάδα Dransdorfer company, ήρθε στο νότο της Κρήτης προκειμένου να παραστεί στο 34ο Πομπιανό Καρναβάλι, που τα τελευταία δύο χρόνια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού με την ευθύνη διοργάνωσης ν’ ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Οι Γερμανοί επισκέπτες δεν ήρθαν μόνοι, αλλά είχαν μαζί τους συνοδεία αντιπροσωπείας από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι WDR (Westdeutscher Rundfunk), το οποίο κάλυψε όλη την επίσκεψη σαν ένα μεγάλο γεγονός.

Σε ρεπορτάζ μάλιστα που πραγματοποίησε πρόσφατα ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός, κάνει εκτενείς αναφορές για την επίσκεψη της Dransdorfer company, τονίζοντας τη φιλοξενία των Κρητικών, τις πολύ καλές και φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει η ομάδα με την Κρήτη, αλλά και το πόσο ευτυχισμένα μπορούν να συνυπάρξουν Έλληνες με Γερμανούς.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που Έλληνες και Γερμανοί συνυπάρχουν αρμονικά στο νότο και το Δήμο Φαιστού, αφού οι φιλικές σχέσεις και η συνεργασία τους είναι δεδομένη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο θεσμός Matala Festival 2012, έχει συγκεντρώσει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον Γερμανών που επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή και να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Το παρών παράλληλα αναμένεται να δώσουν το καλοκαίρι Βαυαροί από τον αδελφοποιημένο Δήμο Μέινμπουργκ, ως επίσημοι προσκεκλημένοι στο Ζαρό του Δήμου Φαιστού, στο πλαίσιο της Γιορτής Νερού 2012 τον Αύγουστο.

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του WDR

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook