«Ως κράτος οφείλουμε να επανεξετάσουμε όλες τις λειτουργίες και τις διαδικασίες μας. Το κράτος, όπως και ο ιδιωτικός τομέας οφείλουμε να γίνουμε πιο αποδοτικοί» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την συνάντηση του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο Παντελής Καψής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, το οποίο θα περιλαμβάνει και διαδικασίες και πρόσωπα και υπογράμμισε ότι θα αξιολογηθεί «το σύστημα στο σύνολό του».

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία, είπε ότι δεν θέτει ζήτημα τεχνικής βοήθειας από την Ομάδα του Χορστ Ράιχενμπαχ, διότι έχει προχωρήσει προ πολλού στην αναδιοργάνωσή της.

Λίγο νωρίτερα, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Παντελής Καψής συναντήθηκε με τους 40 Ευρωπαίους δημοσιογράφους, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η εντύπωση που αποκόμισε από τους εκπροσώπους των ξένων μέσων ενημέρωσης, είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα γίνεται πιο θετικό, ότι κατανοούν το ελληνικό πρόβλημα, καθώς είναι για πολλές χώρες και δικό τους πρόβλημα. Συνειδητοποιούν ότι πέρα από τα επιμέρους προβλήματα κάθε χώρας υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Το εγχείρημα της πρόσκλησης ξένων δημοσιογράφων, προκειμένου να ενημερωθούν και να μεταφέρουν μια πιο θετική εικόνα για τη χώρα μας θα συνεχιστεί. «Πρέπει να αλλάξουμε αυτή την εικόνα η οποία δεν είναι και δίκαιη» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.