Συνεχίζεται το κύμα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του  Κέντρου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, που ενέσκηψε η νόσος, μέχρι και την Τετάρτη 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ για άλλους 78 κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω των επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Στο στόχαστρο της νόσου εφέτος βρίσκονται ηλικιωμένοι και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως δείχνει η επιδημιολογική ανάλυση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ό,τι αφορά τους νεκρούς και τους νοσηλευθέντες σε ΜΕΘ. Επίσης, πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί με το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο ώστε να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Οι ειδικοί πλέον ενόψει και της υποχώρησης της γρίπης –οριοθετούν χρονικά την πτώση του κύματος γρίπης στις αρχές Απριλίου- συστήνουν σε όσους έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση μέτρων υγιεινής και να επισκέπτονται τον γιατρό τους εάν τα συμπτώματα επιμένουν περισσότερο από μία εβδομάδα ή παρουσιάζουν επιδείνωση έπειτα από μικρή βελτίωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook