Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι η ομάδα κρούσης επιδιώκει να εξασφαλίσει κονδύλια για την προώθηση και προβολή του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην επίλυση διαφορών. Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προωθήσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότησή του και μέσα από το ΕΣΠΑ.

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε την Τετάρτη το Προεδρικό Διάταγμα για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και σύμφωνα με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Επίσκεψη στο ΣτΕ την Πέμπτη

Το κατώφλι του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα περάσει επίσης την Πέμπτη ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ επισκέπτεται το Ανώτατο Δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΣτΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Πικραμένο.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι, μεταξύ των άλλων, η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης από τεχνολογικής σκοπιάς. Επίσης, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο  κ. Ράιχενμπαχ κατά την επίσκεψή του στο ΣτΕ θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνο Καρβούνη, την επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κυρία Ζορζέττα Λάλη, το μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ολλανδίας και ειδικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Tom de Bruijn, τον σύμβουλος της ομάδας δράσης της Ε.Ε. κ. Peter Wagner και το μέλος της ομάδας δράσης της Ε.Ε. κ. Ιωάννη Χατζηγιάννη.

Από το ΣτΕ, εκτός από τον πρόεδρό του παρόντες στη συνάντηση θα είναι οι αντιπρόεδροι κύριοι Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Σωτήρης Ρίζος και Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης, καθώς και η εισηγήτρια Χάιδω Ευαγγελίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook