Τον τίτλο του μεγαλύτερου μπεργκερ στη Βρετανία διεκδικεί επάξια το χάμπουργκερ του Ελληνοκύπριου Vas Hrodotou που περιέχει 18.000 θερμίδες (!) –περισσότερες από τις συνολικές θερμίδες που πρέπει να καταναλώσει ένας μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Με διάμετρο 30 εκατοστά, τέσσερα κιλά βοδινό κρέας, εννέα φέτες μπέικον, εννέα φέτες τυρί, τρεις ντομάτες, ένα ολόκληρο μαρούλι και μισό κιλό πατάτες για συνοδευτικό, το «Θηρίο» όπως το ονόμασε ο  Έλληνας «δημιουργός» του, αποτελεί πρόκληση για κάθε λάτρη της γαστριμαργικής κόλασης, που προέρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Burgers at Blacks» στη Βρετανία,  υποστηρίζει πως η λίστα με τους τολμηρούς «καλοφαγάδες» που θέλουν να προσπαθήσουν να το απολαύσουν  είναι εξαιρετικά μεγάλη, αλλά ο ίδιος δεν είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει κάποιος που θα καταφέρει να το γευτεί σε μία μόλις ώρα!

Το εν λόγω χάμπουργκερ κοστίζει περίπου 50 ευρώ (40 λίρες) αλλά «αποτελεί ιδανική ευκαιρία για όποιον επιθυμεί να μην πεινάσει για μια εβδομάδα» σύμφωνα με τον κ. Herodotou.

 

protothema.gr